HVORDAN VIRKER UVC-LYS?

UVC-lys er en meget effektiv og veldokumenteret desinfektions metode, der har været brugt i mere end 100 år. Det var den dansk-færøske videnskabsmand og nobelpristageren Nils Finsen, der opdagede, at ultraviolet lys havde en særlig effekt på bakterier. Derfor bruges UVC-lys i dag ofte til at desinficere udstyr. F.eks. Anvendes UVC-stråler til luft- og vandrensning på hospitaler og i fødevarevirksomheder såvel som i vandforsyningen.

UVC-lys kan neutralisere de fleste typer mikroorganismer, herunder bakterier, vira og svampe. UVC-lyset ødelægger cellernes DNA og RNA og forhindrer cellerne i at reproducere og formere sig. UVC-lys kan reducere effekten af ​​bakterier og vira med mere end 99,9999% afhængigt af lysets styrke og den tid, organismerne udsættes for.

Coronavirus nedbrydes ved udsættelse for UVC-lys. De bedste bølgelængder til dette er i området 250-280 Nm (et nanometer svarer til en milliarddel meter). Den nøjagtige dosis, der er nødvendig for at inaktivere COVID-19, vides ikke endnu, men der er bred enighed blandt forskere om, at 1000 J / M vil være tilstrækkelig.

Når du bruger UVC-lys, er det vigtigt, at lyset rammer overfladen og belyser bakterier og vira. Lyset fungerer ikke i skygger og kan ikke trænge igennem snavs.

Store mængder UVC-lys er skadelige for normale celler, og især øjet er særligt følsomt. Lyset kan dog let afskærmes med ikke-gennemsigtige materialer eller godkendte vinduer, så du ikke udsættes for det ultraviolette lys under brug.

 

UVC desinfektionssystemer

B Air v2

B Air V2
by Luxibel

 

Se mere
B Direct

B Direct
by Luxibel

 

Se mere
B Direct II

B Direct II
by Luxibel

 

Se mere
B Square

B Square
by Luxibel

 

Se mere

Samtykke til UVC Care's brug af cookies. UVC Care indsamler oplysninger om dine besøg ved hjælp af cookies. Det gør vi for at måle hvor mange, der besøger uvccare.dk og hvordan hjemmesiden bliver brugt. Dermed kan vi udvikle indholdet og gøre hjemmesiden mere intuitiv at bruge.